Интеграция на Имигранти
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Договор между Руската Федерация и Република България за социална сигурност

Go down

Договор между Руската Федерация и Република България за социална сигурност Empty Договор между Руската Федерация и Република България за социална сигурност

Писане  Admin Чет Апр 14, 2011 5:40 pm

Договор между Руската Федерация и Република България за социална сигурност
Днес в "Государственая Газета" бе публикуван законът за ратификация на Договора между Руската Федерация и Република България за социална сигурност или "Договор между Российской Федерацией и Республикой Болгарией о социальном обеспечении".
Международното съглашение, което бе подписано в началото на годината и ратифицирано в Република България на 10 април 2009 г. (Обн. ДВ бр. 31 от 24.04.2009 г.), успешно премина през процедура по ратификация и в Руската Федрация. То следва да влезе в сила 30 дни след размяна на ратификационните документи.
Наред с това, Договорът изисква към него да бъде сключено и Споразумение за прилагането му. Приемането на последното е желателно, с оглед детайлната уредба на процедурите по упражняване на правата, произтичащи от Договора.
Първият кръг от преговорите по проекто-споразумението вече са преминали успешно. Очаква се провеждането на втори кръг, като усилията на Министерството на труда и социалната политика са насочени изцяло към това Договорът и Споразумението по прилагането му да влязат в сила до края на годината.

Полезни връзки:
http://www.duma.gov.ru/faces/lawsearch/search.jsp
http://www.rg.ru/2009/12/01/dogovor-dok.html
http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=1091&catid=12

Admin
Admin

Брой мнения : 9
Join date : 14.04.2011

https://integration.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите